Nordic Allstar

Kinas beste spiller

by on Jan.17, 2015, under Sport

Basketball har blitt en stor sport mange steder i verden, og det finnes mange store lag verden over. Blant alle de kjente spillerne i verden finner man noen som utpeker seg som blant de beste spillerne innen sporten. Den spilleren som peker seg mest ut innenfor basketball i Kina er Yao Ming.

Yao Ming ble født i september 1980, og ble egentlig født rett inn i sporten. Moren til Yao Ming var nemlig kaptein for det kinesiske nasjonale kvinnelandslaget innen basketball. Yao Ming er gift med en tidligere spiller på det kinesiske basketlandslaget, så det er tydelig at sporten var er en stor del for hele hans familie.

Yao Ming begynte å spille basketball som tenåring, hvor han da spilte på laget Shanghai Sharks. I senere tid spilte han på lagets seniorlag, som var i det kinesiske basketballforbundet. Etter det begynte han på sin karriere i NBA, hvor han flere ganger ble stemt opp til å spille på noen av de største lagene. Yao Ming har opplevd flere skader innen sin karriere, noe som har gjort at han har mistet en god del spilletid. Likevel er Yao Ming en av Kinas mest kjente idrettsutøvere.


Boston Celtics

New York Knicks

Chicago Bulls