Nordic Allstar

Harlem Globetrotters

by on Nov.02, 2014, under Sport

Harlem Globetrotters er et veldig spesielt basketballag som er kjent for å fremføre en kombinasjon av atletiske kunnskaper, teater og komedie. Dette velkjente laget har en veldig gammel historie, selv om historien ikke er helt enkel å være helt sikker på.

Det finnes mange varierte historier om når opprinnelsen til Harlem Globetrotters egentlig var, og det er trolig helt umulig å få et helt sikkert svar på det. Det er en ting som er fastsatt i forhold til laget, og det er at opprinnelsen til det aller første laget som hadde navnet Harlem Globetrotters var i Chicago, Illinois i USA, en eller annen gang på 1920-tallet. Alle de originale spillerne på det første laget var fra denne byen. Den første originale kampen til laget var i Illinois, og skjedde den 7. januar 1927.

Det var mange av de originale spillerne som forlot gruppen allerede året etter, men det var raskt satt inn nye spillere. I 1959 så spilte laget en kamp i Russland og det var trolig første kampen laget hadde utenfor USA grenser. Gjennom den lange historien til dette helt spesielle laget har Harlem Globetrotters hatt mange seire innen alle kampene de har spilt.


Boston Celtics

New York Knicks

Chicago Bulls