Nordic Allstar

Basketball i Europa

by on Mar.28, 2015, under Sport

Basketball er en av verdens mest kjente og populære publikumssporter. Den har selvsagt et internasjonalt forbund, FIBA, som overvåker nøye at alt foregår etter reglene. Til tross for dette er det en viss forskjell mellom den amerikanske og den europeiske varianten av basketball. I USA henger blant annet kurven noe høyere enn det den gjør i Europa.

Trepoengslinjen ligger også noe nærmere kurven i Europa enn i USA. Disse forskjellene fører selvsagt til at nivået blir høyere i USA enn det blir i Europa – spillerne i USA får rett og slett vanskeligere kamptrening. Basketballens enorme popularitet i USA fører også til at klubbene genererer langt mer penger enn det som er tilfellet i Europa.

Norsk basketball har et stykke igjen før det når europeisk popularitet. Magne Fivelstad og Stian Mjøs gjør det godt her hjemme, men de har et stykke igjen til nivået til LeBron James og Kevin Durant i NBA. Likevel kan det være verdt å få med seg NM i herreklassen, der deltar fire lag, så det spilles semi-finale, bronsekamp og finale. Det er ikke et sluttspill som blir enkelt å spå utfallet av, men det vil nok ikke overraske noen dersom serieleder Tromsø Storm skulle klare å gå helt til topps.

De har helt klart meritter som velfortjent gir dem lave odds på kampene. Og skulle man lete etter en side med gode muligheter for betting innen europeisk basketball, bør man sjekke ut Betsafe. De fleste basketballkampene finner man informasjon om og resultater fra på Betsafe, noe som gjør det enkelt å følge de beste lagene og spillerne gjennom sesongen.

Det finnes også en god andel eiere som kanskje ikke er helt i vater her i Europa. Et av de beste eksemplene er kanskje litauisk-russiske forretningsmannen Vladimir Romanov som eide den litauiske klubben Zalgiris fra 2009 til 2013. Gjennom merkelige og upopulære sportslige avgjørelser, som å sparke trenere som leverte gode resultater, og tvilsom økonomisk styring klarte han å kjøre klubben på dunken både sportslig og økonomisk. Zalgiris er et av de bedre lagene i Euroleague, så disse hendelsene ble lagt godt merke til.


Boston Celtics

New York Knicks

Chicago Bulls