Nordic Allstar

Basket i Asia

by on Jan.16, 2015, under Sport

Basketball er en lagsport som er kjent over hele verden. Sporten blir spilt av to forskjellige lag som befinner seg på en bane og som da har som mål å få ballen i kurven på motstandernes side. Spillerne som befinner seg på banen har alle hver sin faste posisjon, som da har et bestemt navn.

Basketball har blitt til en stor sport flere steder i verden, også i Asia. Det er flere store basketballspillere som er fra Asia, og sporten har blitt godt representert i flere land i Asia. I Asia finner man også et mesterskap som har fått navnet WABA, som da står for West Asian Basketball Championship. Det er et mesterskap som blir arrangert i Asia, som da gir lagene som er med muligheten til å komme videre og spille i FIBA Asia Championship og FIBA Asia Cup.

FIBA Asia Cup er et basketballmesterskap som blir arrangert annethvert år, som blir spilt av lag fra Asia. FIBA Asia Championship er da et mesterskap som også blir arrangert annethvert år, og som kun er til for de ulike herrelagene innen basketball i Asia. Det er gjennom dette mesterskapet at lagene kan komme videre til verdensmesterskapet i basketball.


Boston Celtics

New York Knicks

Chicago Bulls